Al Seef – vandens taksi – Senasis turgus

Al Seef rajonas – naujai pastatyta senovinio rajono imitacija. Tinkama pasivaikščiojimams tiek dienos metu, tiek vakare. Gatvelės kreivos, nuo saulės saugo specialūs šešėlį metantys uždengalai. Moliniuose namukuose įsikūrę suvenyrų parduotuvėlės, taip pat Iliuzijų muziejus. Visoje teritorijoje vyksta įvairūs koncertai, renginiai.

Keliaujantiems savarankiškai:

Jei vykstate su taksi – pasakykite vairuotojui, kad norite vykti į Al Seef area, Al Fahidi water station. Jei vykstate su mašina – pasirinkite šią nuorodą, kuri nuves jus prie požeminio parkingo. Iš parkingo pakilsite į rajoną eskalatoriais. Svarbu nepamiršti, kuriuo eskalatoriumi pakilote, nes jų ten ne vienas.

Pasivaiščiokite po senovinį rajonėlį – gražūs vaizdai puikiai persiteikia fotografijose.

Jei norite įsigyti suvenyrų, arabiško stiliaus skarų, kašmyrinių šalikų – eikite į šią parduotuvę.

Lengviausia parduotuvę rasti atsistojus nugara į prieplaukos kasas. Parduotuvė bus tiesiai prieš jus. Susiraskite šį pardavėją, vardu Ibrahimas.

Jei parodysite mano nuotrauką (parašykite man whatsapp – atsiųsiu) – gausite tokias kainas, kurių paprastai negaugauna niekas. Skarelė – 25 AED, kašmyrinis šalikas – 70 AED.

Apsipirkę – keliaukite į senovinių valtelių prieplauką , pakeliui galite nusipirkti sulčių, kokoso pieno. Valtelių vairininkams pasakykite, kad norite plaukti privačiai į aukso turgų. Privatus plaukimas tiesiai į Gold Souq stotį - 20 aed, privatus pasiplaukiojimas po kanalą (plaukia iki Šeicho rūmų) - 60aed.

Persikėlę eikite per požeminę perėją. Ten papulsite į prieskonių ir kvepalų turgų. Mes dažniausiai praeiname tą gatvelę iki galo ir po to atgal. Jums siūlys įvairiausių kvepalų, prieskonių, padirbtų laikrodžių, tašių, marškinėlių ir kt. Pirkti nebūtina 🙂

Beveik pabaigoje turgaus gatvelės dešinėje pusėje rasite prieskonių parduotuvę NAHR AL SHAFRON TRADING L.L.C. (Pamatysite Lietuvos vėliavą ir aplink įėjimą apklijuotus lapukus su palinkėjimais įvairiomis kalbomis). 

Ten mūsų keliautojai dažniausiai perka eukalipto kristalus. Susiraskite pardavėją vardu Omid, parodykite mano nuotrauką, o jie jums parodys visą kvapų šou, išvirs puikios šafrano arbatos.  Jie turi tikro šafrano (po stalu), gerų prieskonių, smilkomų kvepalų, arbatos. 

Gryžus atgal į turgelio pradžią sankryžoje sukite į kairę ir eikite į aukso turgų (Dubai gold souq). Ant kampo pamatysite gineso rekordą – didžiausią auksinę apyrankę. Vėlgi – ta gatvele bent jau mes – paeiname iki galo (arba bent jau iki auksinių suknelių) ir po to atgal.

Jei atvykote su mašina – einate per gatvę į Deira Old souq prieplauką. Perkate bilietą į Al Fahidi water station prieplauką ir gryžtate prie mašinos.

Jei atvykote taksi – keltis per kanalą nebūtina. Nebent patiko ir norite pakartoti. 🙂

Ši vieta įeina į Dubajaus dienos turą.

Abu Dabis savarankiškai
Dienos turas į Abu Dabį