Abu Dabis savarankiškai

Dienos turas į Abu Dabį

Šalies sostinė. Šis emyratas nepasižymi turistinių objektų gausa, tačiau turi tokius, kuriuos pamatyti yra tiesiog būtina. 

Turas užtrunka visą dieną. Vien kelionei iš Dubajaus ir atgal reikalingos 3 valandos. 

Kelionę pradedame nuo Luvro muziejaus. Įėjimas kainuoja 60 AED. Pirmadieniais muziejus nedirba.

Toliau judame į Emirates Palace - vienas iš brangiausių pagal statybos kaštus viešbučių pasaulyje. Įėjimas nemokamas, tačiau neįleis pėsčiomis, o tik su mašina. Taip pat būtina apsirengti taip, kad nebūtų matomi keliai (vyrams taip pat). Puikūs vaizdai ne tik viduje, bet ir išorėje. Nulipę laiptais prie fontanų pasidarysite puikių kadrų su vaizdais į dangoraižius.

Sekantis objektas - Qasr Al Watan - Prezidento rūmai. Statinys nepalieka abejingų savo ištaigingumu, plotais, detalumu. Labai aiškus galybės (ir galimybių) parodymas pasauliui. Įėjimas - 60 AED. Būtina apsirengti taip, kad nesimatytų keliai, moterims pridengti pečiai bei iškirptės. 

Jei išalkote - sustokite pavalgyti, jei ne - galite nuvykti į sekantį objektą ir jau po jo važiuoti pasistiprinti. Pabandykite arabiškam pasauliui būdingų patiekalų. Mes renkamės bufeto tipo restoraną Al Asalah restaurant. Kaina žmogui - 75 AED. 

Senovinis kaimas (heritage village). Palapinės, kupranugaris, asiliukas, akmeniniai namukai, senovinės dirbtuvės, muziejus. Per vidurį teritorijos yra nuėjimas į pležą - krištolinio skaidrumo vanduo, cukraus baltumo smėlis, o kitame krante esantys dangoraižiai labai papuoš jūsų asmenukę. Įėjimas nemokamas. Dirbtuvės maldos metu užsidaro. 

Dienos turą baigiame Šeicho Zaido didžiojoje mečetėje. Mes visada stengiamės ten papulti valandai iki saulėlydžio. Daug laiko užima papulti į pačią mečetę. Saugos patikrinimai, registracija (galima online), aprangos pirkimas (Vyrai su kelnėmis, o moterys būtinai privalo užsidengti plaukus, riešus, čiurnas. Vietoje galima įsigyti abają už 45 AED). Visa tai užtrunka minimum pusę valandos, tad patekus į mečetę turite gražų auksinės valandos laiką fotografijoms. Pasivaikščiokite viduje. Net nepastebėsite, kaip lauke sutems, ir įsijungs apšvietimas. Toks ir buvo sumanymas - kad pamatytumėte šį objektą tiek dieną tiek naktį - vaizdas labai skirtingas. 

Pasivaikščioję galite užsukti į Cinnabon kavinę išgerti kavos, suvalgyti šiltą bandelę su cinamonu. Tik nepadauginkite. Bandelės labai sočios. 1 vnt didelės bandelės pakanka 4 asmenims. 

Tokia štai diena Abu Dabyje. Belieka kelionė namo. 

Kelionės GPS taškus galite gauti ČIA.

Expo City Dubai