Video skambučiai Emyratuose

Emyratuose galioja griežti įstatymai, ribojantys galimybę naudotis visais VoiP servisais. Viber, Messanger, Whatsapp, Telegram, Skype, Facetime, Snapchat, instagram call ir kiti yra blokuojami. JAE TRA (Telecomunications Regulatory Authority) blokuoja ir kitokio pobūdžio serverius – pornografijos, lošimų ir kt. Tačiau apsukresni interneto vartotojai apeina blokavimus pasinaudodami VPN paslaugomis. Toks elgesys gali sukelti labai sunkias pasekmes.

Pats VPN naudojimas Emyratuose nėra draudžiamas. Draudžiama VPN naudoti tam, kad apeiti valstybinių institucijų blokavimus tame tarpe ir skambučius internetu. Už tai gręsia kalėjimas ir bauda nuo 500000 AED iki 2000000 AED.

Legalus VoiP skambučių servisas Emyratuose yra Botim, tačiau neblokuojami ir Zoom bei MS Teams video konferencijos servisai. Patogiausias yra būtent MS Teams – nereikia kurti susitikimų, galima tiesiog paskambinti esamam kontaktui. Tiesa, prieš tai abu pašnekovai turi susiinstaliuoti MS Teams ir būti susiskambinę, kad kontaktų saraše atsirastų adresatas.

Dar neteko girdėti, kad dėl VPN naudojimo būtų kas nors nubaustas, tačiau tai įstatymo neatšaukia. Būkite saugūs!

Covid-19 taisyklės