Prasideda hiking’o sezonas

Kviečiame pasivaikščioti

Kiekvienas nors kiek aktyvesnis žmogus privalo išbandyti haikingą – pasivaikščiojimą kalnuose.

Šioje vietoje turėjote nustebdi – Emyratuose yra kalnai? -Taip, yra. Kalnuotos vietovės yra Ras Al Khaimah ir Fujairah regionuose, tačiau pasivaikščiojimui tinkamų kalnų yra ir kitose vietose.

RAK’e yra 2 km aukščio kalnas, į kurio viršūnę veda platus asfaltuotas kelias. Tai labiausiai turistų ir poilsiautojų lankoma kalnų vieta. Viršuje yra ilgiausia pasaulyje ZIPline trąsa, bei bėginių rogučių trąsa (sledder). Taip pat yra haikingo trąsa pradedantiesiems. Nuo jos atsiveria puikus vaizdas į Persijos įlankos jūrą.

Įspūdingus vaizdus atverianti Yanas kalno viršūnė, viršuje esantis kaimas, įvairios skirtingos struktūros akmenynai – šią vietovę galima priskirti prie vidutinio sunkumo trąsų. Eiti lengva, tačiau norint apeiti pilną ratą – susidarys apie 7 km.

Taip pat RAK’e yra profesionalių haikintojų pamėgta 20 km ilgio trąsa “Laiptai į dangų” (Stairway to heaven). Trąsa prasideda laaabai staigiu kilimu į viršų, tęsiasi sienos statumo poros km aukščio skardžiu, taip pat slidžiais vingiuotais nusileidimais. Klausite – o prie ko čia laiptai? Taip, jie ten yra – betoniniai, akmeniniai, kai kur su turėklais. O kai kur ne. Daug egergijos, ištvermės ir labai tvirto fizinio pasirengimo reikalaujanti trąsa. Šios trąsos įveikimui būtinas labai griežtas planavimas (nėra galimybės nutraukti ir gryžti atgal), profesionali avalynė ir įrankiai.

Fudžeiroje kalnai kiek kitokie – išsiskiria savo spalvotumu. Trąsos mažiau lankomos, šiek tiek sudėtingesnės.

SVARBU ŽINOTI

Ši laisvalaikio praleidimo forma susijusi su tam tikrais pavojais. Aktyvi saulė, geriamo vandens trūkumas labai greitai gali pakeisti jūsų savijautą neigiama linkme, neteisinga avalynė didina paslydimo ir susižeidimo tikimybes, o taip pat – Emyratuose yra nuodingų gyvačių (teko matyti Oman viper), skorpionų ir net nuodingiausių pasaulyje vorų. Gyviai pasirodo retai, tačiau būtina turėti tai omenyje.

Visi norintys išbandyti šį aktyvų laisvalaikį galite kreiptis. Patarsime dėl aprangos, įrangos, taip pat dėl trąsų. Jei nedrąsu eiti vieniems – galime eiti kartu.

Start writing here...

Klimato kaitos konferencija "COP28" - Dubajuje (2023 11 30 - 12 12)